تصفیه فاضلاب بیمارستانی چه اهمیتی دارد؟
پسماندهای بیمارستانی را نمیتوان مانند زباله های معمولی جمع آوری و دفن کرد. در واقع شرایط خاص این زباله ها و تهدیدی که برای سلامتی بشر دارند، سبب شده تا تصفیه زباله ها و فاضلاب های بیمارستانی اهمیت فراوانی پیدا کنند.زبالههای بیمارستانی به دو شکل جامد و مایع هستند. زباله های فیزیکی معمولاً در کوره های مخصوص سوزانده می شوند و زبالههای مایع، به صورت فاضلاب وارد سیستم فاضلاب شهری خواهند شد. اما نکته اینجاست که وجود مواد سمی در فاضلاب های بیمارستانی خطرات جدی را برای محیط زیست ایجاد میکند، پس نباید بدون تصفیه وارد سیستم فاضلاب شوند.یکی از مهم ترین فاکتورهایی که یک بیمارستان را کاملاً استاندارد می کند، وجود تصفیه خانه کاملاً مجهزی است تا …
ادامه مطالب در سایت : https://www.partocontrol.com
اهمیت تصفیه فاضلاب به منظور حل مشکل بحران کم آبی :
همه ما میدانیم که جهان و تمام موجودات زنده برای ادامه حیات به آب وابسته هستند، به همین دلیل مشکلاتی که در کمبود یا نبود منابع آب ایجاد می شود بر کسی پوشیده نیست. کمبود آب به کمبود منابع آب شیرین گفته می شود. در واقع اگر میزان این منابع کمتر از میزان مورد تقاضا باشد، با کمبود آب مواجه خواهیم بود. موضوع کمبود آب و انجام اقدامات مناسب در رابطه با این موضوع آن قدر اهمیت دارد که امروزه رقابتهای اقتصادی شدیدی در ارتباط با مقدار و کیفیت آب، در حال شکلگیری است و در چند سال آینده این رقابت ها بیشتر خواهد شد. البته نمی توان با چند شعار ساده این مشکل را حل کرد و تا دیر نشده باید دست به کار شد.
ادامه مطلب در سایت: https://www.partocontrol.com
آب و اهمیت تصفیه فاضلاب :
آب مهم ترین ماده شیمیایی و مایه حیات است که بدون آن ادامه زندگی در کره زمین امکان پذیر نیست و همه چیز از آب است. پیدایش کره زمین با آب همراه بوده است که به صورت تخم مرغی در آب شناور می باشد. آب از دو عنصر اکسیژن (به معنی اکسید ساز) و هیدروژن (به معنی آب ساز) تشکیل شده است.
با توجه به اهمیت و اتکا زندگی بشر به آب، پاکیزه نگه داشتن آب و تصفیه فاضلاب و باز به چرخه برگرداندن آن و دور نگهداشتن آب از انواع آلاینده ها از مهم ترین برنامه بشر از زمان های بسیار کهن تا امروز بوده است. چرا که با صنعت و زندگی ماشینی، آب بیش از گذشته در معرض خطر است و جان بشر بیش از پیش مورد تهدید قرار می گیرد.
ادامه مطلب در سایت: https://www.partocontrol.com
استاندارد خروجی فاضلاب چیست؟
این استاندارد به استناد ماده ۵ آئین نامه جلوگیري از آلودگی آب و با توجه به ماده 3 همین آئین نامه و با همکاري وزارتخانه هاي بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نیرو، صنعت، معدن و تجارت و کشاورزي توسط سازمان حفاظت محیط زیست تهیه و تدوین گردیده است.
در این استاندارد تعاریف و اصطلاحاتی که به کار رفته است به شرح ذیل می باشند:
ادامه در سایت : https://www.partocontrol.com
آب های طبیعی و علت ناخالص شدن آب:
در حالت کلی آب به صورت کاملاً خالص است. در اثر تماس آب خالص با مواد و اجسام دیگر، ذراتی از این مواد و اجسام به صورت شناور، معلق و یا محلول در آب قرار می گیرند و موجب تغییر خلوص آب از حالت خالص به حالت ناخالص می شوند.
مهم ترین ناخالصی های موجود در آب:
- مواد جامد حل شده
- مواد گازی حل شده
- مواد جامد معلق
ادامه در سایت: https://www.partocontrol.com
تصفیه فاضلاب مراکز تجاری – اداری :
فاضلاب مراکز اداری از جمله فاضلاب بهداشتی است که در برخی موارد به خاطر عدم انتقال فاضلاب آن به شبکه فاضلاب به خاطر دور بودن آن ها از شبکه و یا موارد دیگر نیاز به سیستم تصفیه فاضلاب است. این نیاز به صورت پکیج تصفیه فاضلاب یا به صورت تصفیه خانه بتنی برطرف می شود.
در مراکز اداری عمده تولید فاضلاب از سرویس بهداشتی، پخت و پز، شست و شوی ظروف و سطوح ساختمان و شستشوی رستوران می باشد. برای تصفیه این گونه فاضلاب ها از پکیج تصفیه فاضلاب یا همان پکیج فلزی تصفیه فاضلاب بهداشتی استفاده می شود.
ادامه در سایت: https://www.partocontrol.com
پیشینه تصفیه فاضلاب :
شروع تصفیه فاضلاب به زمان کشف باکتری و میکروب های بیماری زا و حدود ۱۰۰ سال پیش در ایران بر می گردد. با گذشت زمان و شیوع بیماری ها و نیاز به پاک بودن آب ها و گسترش شهرها و مراکز صنعتی، استفاده از سیستم تصفیه فاضلاب شهرت بیش تری پیدا کرد و جوامع را به سمت روش های مختلف تصفیه فاضلاب هدایت کرد.
روش های بسیاری در مورد تصفیه فاضلاب آزمایش و مورد بررسی قرار گرفت از جمله برکه های تثبیت، تصفیه فاضلاب به روش نهرگونه و آبشاری. در ایران با بررسی های انجام شده در سال حدود ۲/۵ میلیارد متر مکعب فاضلاب توسط روش های مختلف تصفیه فاضلاب، تصفیه شده و به چرخه کار باز می گردد.
ادامه در سایت : https://www.partocontrol.com
تصفیه فاضلاب به روش فعال سازی باکتری هوازی:
تصفیه فاضلاب به روش لجن فعال متعارف یکی از پرکاربردترین روش های بیولوژیکی تصفیه فاضلاب های صنعتی و بهداشتی به شمار می رود. این روش، فرآیند بیولوژیکی از نوع هوازی بوده و رشد میکروارگانیسم ها به صورت معلق صورت می گیرد.
حذف ذرات جامد کلوئیدی در مخلوط فاضلاب توسط جذب سطحی فیزیکوشیمیایی روی توده بیولوژیکی فعال و به دام افتادن در لخته بیولوژیکی انجام می شود. بنابراین اختلاط مناسب فاضلاب با توده بیولوژیکی در راکتور هوادهی اهمیت فراوانی دارد. جامدات آلی محلول به وسیله جذب بیولوژیکی مواد توسط میکروارگانیسم ها و سپس تجزیه بیولوژیکی و تثبیت حذف می شوند.
ادامه در سایت: https://www.partocontrol.com
تصفیه فاضلاب به روش ناپیوسته :
فرآیند لجن فعال فرایندی است در آن حجم فاضلاب تولیدی در آن بسیار کم است و سیستم تصفیه فاضلاب از حالت پیوسته به حالت ناپیوسته تبدیل شده و همه مراحل تصفیه در یک مخزن انجام می شود. در این موارد استفاده از سیستم های دیگر، اقتصادی نیست؛ چرا که در سایر سیستم ها واحدهای هوادهی و ته نشینی به صورت مجزا احداث می گردند. اساس این روش مبتنی بر فرآیند لجن فعال است با این تفاوت که کلیه مراحل هوادهی و ته نشینی به صورت کامل در یک مخزن به انجام می رسد و در واقع سیستم به صورت ناپیوسته (Batch) کار می کند. مزیت دیگر این روش آن است که به دلیل عدم دفع روزانه لجن، نیاز به سیستم برگشت لجن وجود ندارد.
ادامه در سایت: https://www.partocontrol.com
تصفیه فاضلاب با مدیای متحرک:
سیستم تصفیه فاضلاب Moving Bed Biofilm Reactor) MBBR) از جمله سیستم های رشد چسبیده است که مبنای آن هضم هوازي فاضلاب خام است. در این روش در بخش هوادهي به فاضلاب خام ورودي به طور مداوم اكسيژن منتقل مي شود و لجن فعال حاصل از واكنش هاي بيوشيميايي در بخش ته نشيني رسوب می کند. در انتهاي فرآيند، در واحد کلرزنی به منظور ضد عفوني كردن فاضلاب تصفيه شده، محلول كلر تزريق مي شود.
در سیستم تصفیه فاضلاب MBBR از آکنه هایی (Packing) استفاده می شود که در مخزن هوادهی شناور می باشند.
ادامه در سایت: https://www.partocontrol.com